Luovuuden edistäminen ryhmissä ja tiimeissä - menetelmäseminaarit syksyllä 2019

Menetelmiä psykologisen turvallisuuden vahvistamiseen ohjaamisessa ja johtamisessa

Psykologinen ja sosiaalinen turvallisuus tukevat luovuutta. Tämä tarkoittaa yksilölle sitä, että hän tuntee itsensä riittävän turvalliseksi osana ryhmää ja organisaatiota. Ryhmissä ja tiimeissä se edellyttää riittävän tunnistettuja, avoimia ja toimiva vuorovaikutussuhteita sekä empatiaa jäsenten välillä. Organisaation tasolla se tarkoittaa ryhmien välisen verkoston avoimuutta ja elävyyttä.

Psyko- ja sosiodraamaan sekä sosiometriaan perustuvilla luovilla, toiminnallisilla menetelmillä voidaan merkittävästi edistää luovuutta ryhmissä, tiimeissä ja organisaatioissa, kun niitä käytetään luovuutta tukevassa prosessissa.

Syksyllä 2019 järjestetään neljä menetelmäseminaaria, joissa voi tutustua menetelmiin ja niiden käyttöön sekä syventää osaamista menetelmistä osana luovaa prosessia.

Seminaarit

  • 1.10.2019 klo 9-16: Ryhmän ja tiimin vuorovaikutussuhteiden tunnistaminen ja hyödyntäminen (menetelmänä toimintasosiometria)
  • 29.10.2019 klo 9-16: Tunteiden tunnistaminen vuorovaikutuksessa (menetelmänä tuplaus)
  • 26.11.2019 klo 9-16: Uusien näkökulmien löytäminen (menetelmänä peili)
  • 12.12.2019 klo 9-16: Empatian lisääminen vuorovaikutussuhteissa (menetelmänä roolinvaihto)

Seminaareissa käsitellään menetelmien käytäntöjä, käyttötilanteista ja teoriaa sekä harjoitellaan menetelmän käyttöä. Seminaarissa käytetään luovaa, toiminnallista oppimista.

Kouluttajana toimii Reijo Kauppila (KM (aikuiskoulutus), psykodraamakouluttaja TEP, työnohjaaja STOry ja työnohjaajakouluttaja, coach ACC). Reijo toimii Helsingin psykodraamainstituutin johtajana ja pääkouluttajana.

Paikka

Koulutukset järjestää Helsingin psykodraamainstituutti. Seminaarit ovat Kulttuurikeskus Sofiassa, Kallvikinniementie 35, 00980 Helsinki (www.sofia.fi)

Hinta

  • 165 euroa + alv. / seminaari; kaikki neljä seminaaria yhteensä 600 euroa + alv. (yksityishenkilöt)
  • 200 euroa + alv. / seminaari; kaikki neljä seminaaria yhteensä 720 euroa + alv. (organisaatiot)

Koulutusmaksu laskutetaan ilmoittautumisen jälkeen.

Koulutusmaksu sisältää seminaarin ja kahvit aamu- ja iltapäivällä. Lounasta voi syödä sopimushintaan (12 euroa); se maksetaan kulttuurikeskuksen vastaanottoon.

Peruutusehdot: 50% maksusta veloitetaan peruutusmaksuna ilmoittautumisen jälkeen. 100% maksusta veloitetaan, kun peruutus tapahtuu 2 viikkoa ennen seminaaria tai sitä myöhemmin. Osallistujan voi vaihtaa kuluitta toiseen. Ilmoita peruutuksista tai osallistujan vaihdosta sähköpostitse toimisto@ihmis.fi.

Ilmoittautuminen

Varaa paikkasi verkossa: ilmoittaudu

Lisätietoja

Reijo Kauppila puhelin 044 599 3377 tai reijo.kauppila@ihmis.fi

Takaisin